Karisma, flegma og eleganse: Her er Brattvågs midtbanekonger

Rull ut trommekorpset, puss brillene og spør han Ekanger om å klippe graset. For her kjem den mest offensive og teknisk briljante midtbana sidan Brasil i 1982! 

Høgre ving: Åge Maridal

Herlig driv på høgreflanken

Som ung og fremadstormande BIL-spelar imponerte Åge alle med høg fart, driv med ball, innlegg og avslutningar. Imponerte så mykje at Hødd ville ha han.

Der var Åge så god at Start blei imponert, dei ville ha han for å gi Svein «Matta» Mathisen dei rette innlegga.

Eit høgdepunkt i karriera var nok Europacup-kamp for Fyllingen mot Atletico Madrid. Vinteren 92 var han tilbake i Vågen. Imponerte då alle med enorm løpskraft.

Grusa sjølvaste Stig på kondisjonstestar, noko som i seg sjølv var ganske alvorleg, og fekk Ekangeren til å drive eigentrening (bakkeløp opp til Hestevatnet) for å vinne neste test.

Sammen med Rune Ulvestad er Åge den spilleren i BIL som kom seg lengst i norsk toppfotball.55 kamper for Start sammen med ei rekke landslagsspelarar på slutten av 80-tallet. Og i tillegg til sesonger i Hødd, var han altså med på eventyret Fyllingen.

Soleklar plass på hundreårslaget!


Sentral midtbane: Thor Grønmyr.
Ein klubbkjempe av dimensjonar (i overført betydning, red anm.). Thor stod sentralt i BILs vei oppover på 80-tallet. Han hadde ein opptrekkjar på ryggen. Vrei du den nok rundt, så sprang han i 90 minutt (+ tilleggstid).

Thor var svært god begge vegar: Ein klassisk boks-til-boks-spelar som kunne tackle nede i eiget straffefelt, setje i gong kontringa og vere den som avslutta same kontring i motsett 16-meter. Full pakke!

Sentral midtbane: Rune Ulvestad

- "Og du ville...?" (Foto: Haramsnytt)

Karisma, flegma og eleganse. Rune gjekk gjennom bygda og triksa med ball og prata i mobiltelefon før folk visste kva ein slik reidskap var. Sammen med Åge M den fra BIL som kom seg lengst i norsk toppfotball. Ein komplett spelar på alle måter: Hadde pasningsspel, driv, teknikk, blikk og hovudspel.

I Molde blei Rune toppscorer både i 81 og 85!! Scora i cupfinalen mot Brann i 82! Har i nokre sesonger trent Herd (2. og 3.div). Bør også nevnast at Rune har ein fantastisk fotballfamilie. Ein son vart i år seriemeister med Molde, ein vart cupmeister med Ålesund, medan dei to siste spelar fast på Herd sitt 2.divisjonslag. Godt å vite at Brattvåg-genene gjer nytte for seg i heile fylket…

Venstre ving: Kjell Petter Hoel.

Lårmuskulatur i sving for BIL (Foto: Haramsnytt)

Kjell Petter er antageligvis det største talentet i BIL. Og den eineste frå klubben som har spelt mot Manchester United sitt a-lagHan herja i alle aldersgrupper, mot spelarar mykje eldre enn seg sjølv. Ekstrem fart – var den beste gutteløparen i landet – og enorm teknikk. Spelte også samtlege landskampar på U15, U16 og U17.

Unge Hoel kom som eit skot inn på a-laget som 16-åring. I debuten herja han enormt med Valder sin back heile kampen. Backen byrja etterkvart å halde hurtigtoget utan at dommaren såg det. Til slutt gjekk det i svart for den sindige guten, og han sparka motspelaren som med teatralske fakter fekk stortalentet utvist. I opprykkssesongen 1988 sørga han for ca 20 målgivande innlegg til toppscorarar Trond Austnes.

Lite overraskande var det at Molde viste stor interesse for å hente Brattvåg-ekspressen, der han kunne bryne seg på folk som Jostein Flo, Kjetil Rekdal og Jan Berg. Dessverre gjorde skader slutt på Tippeliga-karriereren alt for tidlig.

Kjell Petter valgte å studere på Rena midt på 90-talet. Då han presenterte seg for sine nye lagkameratar på Rena sitt 4. divisjonslag før første trening og dei lurte på om han hadde spela fotball før, var svaret frå den sindige Kjell Petter:»Nnnnjaaaa. He no spelt litt i 5.divisjon.» Hoeler’n ville som vanleg unngå mas og stress om tidlegare bragder.

Etter Rena kom han tilbake og spelte 4 sesonger på BIL. Sidan farta ikkje no var blitt meir normal, trekte han inn og spelte sentral midtbane. Feilpasningane kunne ein telje på ei hand og skota var framleis av beste merke. Kjell Petter var i denne perioden ein glitrande og erfaren playmaker for eit ungt og framadstormande Brattvåg-lag.

Andre topp midtbanespelarar for BIL:

Bård Flem. Eit anker på midtbana, kjent for sin fantastiske pasningsfot. Traff stort sett det han sikta på, og det var svært ofte broder Egil i god posisjon foran mål. Det seies at Bård har tatt 50 straffer for Brattvåg, og berre bomma på ei. Den gjekk i stanga…

Bård Flem er i dag sammen med Stig Ekanger den einaste som har over 500 kamper for BIL. Og circa 100 ganger så mange turar på Hesten!

BILs eigen dødballkunstnar (Foto: Haramsnytt)

Jan Petter Hagen. Haramsøying som tidlig kom til Brattvåg og erobret en plass på BILs midtbane. Naturlig kapteinstype og var med det første opprykket til 2.div og dei påfølgende åra der.

Gunnar Lødøen. Positiv midtbanespiller som prata nesten like mye som han sprang. Ein herlig lagspiller som også bidro stort utenfor bana. Hyppige styreverv i klubben etterpå.

Roger Grytten. Elegant midtbanespiller som var med i perioden i 2.divisjon. Mykje skada, men leverer den dag i dag på jevnt høyt nivå på Old boys. Varemerke: Skrudde lissepasningar.

Even Heggdal. Midsunding som har vært sentral på BILs midtbane det siste 10-året.

Arnel Colic. Arvtager etter Svein Åge. Bosnier med fantastisk teknikk som kunne frustrere et helt lag.

John Andreas Husøy. Harøying med fleire sesonger i BIL. Avgjorde cupfinalen i 2005 for Molde mot Lillestrøm, med kampens 4. mål. I tillegg til å spille for Molde har han vært i Moss og Sarpsborg.

Sist, men ikkje minst: Frank Dalhaug. Ein kreativ og hardt arbeidende midtbanespiller som har lagt opp fleire ganger de siste åra. Men innerst inne ligg der en ambisjon om pallplass på adelskalenderen (4.plass no, med 466 kamper, 1 bak Egil Flem!). Frank har spilt kvar kamp denne høsten. Og som vanlig vært viktig i jakta på fornyet plass i 3.divisjon.

Close, but no cigar...

Advertisements

3 thoughts on “Karisma, flegma og eleganse: Her er Brattvågs midtbanekonger

  1. Er folket enig med juryen her? Var mange gode å velge blant…. Og juryen diskuterte vel og lenge før ein kom fram til desse fire. Andre forslag?

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s