Blod, svette og tåfis: Tidenes beste Brattvåg-forsvar

Dei har mista tenner, knust leggskinn og scora fra 50 meter. Møt Brattvågs aller beste sisteskanser!

Høgre back:  Stig Ekanger

Alltid fullt fokus under pannebandet

Stig Ekanger er klubbkjempen med aller flest kamper for BIL. Ingen over, ingen ved sida. Med stort engasjement fauk Stig opp og ned langs linja som ei blanding av ein fuglehund og ein moderne back.

Stig var dessuten kjent som ein knallgod tackler som likte utfordringer og gjerne ville markere motstandarlaget sin bestemann på defensiv dødball. Låg alltid fremst på kondisjonsøvingane, lett i kroppen som han var (er?).

Mr. Ekanger var rak i ryggen og elegant i stilen. Han spelte alltid med kvitt panneband og elska å drible motspelarar i eigen fem-meter. Apropos stil: Det går rykter om at han har bytta ut den berømte «Davy Crockett-jakka» si etter at han la opp.

Høgdepunkt: I 1989 scora Stig på frispark frå 50 meter med utsida av foten. Prøvde å gjenta bedrifta svært mange ganger etterpå, men utan lykkast.

Venstre back: Svein Åge Klokk

"Enten er du enig, eller så tek du feil"

Fjørtofting som kom til Brattvåg i ung alder og var med i alle klubbens år i 2.divisjon. Mest brukt som flanke/ving den første tida, men blei etterkvart en moderne vingback. Sprang fra dei fleste og stod bak mangt et mål etter flotte innlegg.

Kunne også kjefte på både dommer, medspelarar og motstandarar medan han sprang mot dødlina for å slå innlegg. Hadde sterke meininger om fotball.

Som han sa sjøl: «Enten er du enig eller så tek du feil!»

Midtstopper: Henning Blindheim.

Alltid blant dei beste på bana. (Foto: Haramsnytt)

En bauta som alltid leverte 100%. Stor fart og tyngdepunkt nesten under grasmatta. Blant lagets beste spelerar så og sei kvar kamp. Tålte en trøkk, men var i perioder kronisk plaget av strekk. Var ikkje den som gjorde mest av seg i garderoba, men var likevel ein flott kapteinstype med sin naturlege autoritet. Henning var suveren i mann-mot-mann-duellar og vann alt på hovudet trass at han ofte kunne vere eit hovud lavare enn motstandaren.

Høgdepunkt: Mista halve tanngarden i duell med Harald Åsland Riise på Hareid.

Midtstopper: Per Willy Otterlei.

Brattvåg-bauta med baller. (Foto: Haramsnytt)

Ein kriger av dimensjoner. Stort engasjement og «luftas baron». Det han mangla på fart, tok han igjen med ekstra ledd i foten. Mang ein motstandar dribla PW og passerte han, for så å oppleve ein teleskopfot lirke seg rundt og pirke vekk ballen. Dess finare motstanderen snakka («bydialekt»), dess tøffare gjekk PW til i tacklingane.

Høgdpunkt: Sparka ein gong hol i eit leggskinn til ein på Langevåg. Den spelaren gjekk aldri i duell med PW igjen.

Andre topp forsvarsspelerar 

Hans Inge Flem. Ei klubbkjempe som fortsatt er på topp 10 på adelskalenderen (8.plass med 379 kamper). Har i årevis tatt ansvaret for baner og anlegg, og gjer en uvurderlig innsats for klubben. Er i skrivande stund i ferd med å signere ny avtale med BIL som banesjef/mester.

Trygve Jan «TUFF» Håvik.  Rutinert stopper på 70/80-tallet. Hodesterk kar med over 350 kamper for klubben. BILs stiligste bart?

Terje Skarbø. Rutinert midtstopper med full kontroll i BIL-forsvaret på 80-tallet, og i dag aktiv støttespiller på Old boys.

Svein Dalhaug. En ekte kriger med 300 kamper i BIL-trøya.

Harald Dyrøy. Tennfjording som pendla til Vågen under klubben sine beste år fra midten av 80-tallet. Med stor fart og tacklingsstyrke var han ei lei nøtt for einkvar høgreving. Dessuten ein back med gode offensive fiber.

Per Ove Tennfjord. En lynrask back på 80-tallet, fra innsida av fjellet. Viktig bidragsyter også utenfor bana med fine kommentarer til det meste.

Ivar Fjørtoft. Solid stopper på 90-tallet. Et kjempetalent, som dessverre var mykje skadd og trappa ned så alt for tidlig.

Advertisements

2 thoughts on “Blod, svette og tåfis: Tidenes beste Brattvåg-forsvar

  1. Synd det, Hans Martin, men så langt er det altså ikkje ei sjel som har krevd at du (eller Oddmund) skal med i forsvarsrekka… FØR NO!

    Men i helsikke, kan du gi meg en saklig grunn til at du (eller Oddmund) IKKJE er med på lista? Det er rett og slett heilt på trynet, kva var det egentlig i kaffen på jurymøtet?

    På vegne av vanvittig mange (eller «månge», som den gamle garde seier).

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s