Brattvåg er svaret. Her kjem spørsmåla!

Denne bloggen har eitt enkelt formål: Å finne svar på dei viktigaste spørsmåla om Brattvåg.

Kva er best, Odd-mør eller Bjarne-mør? Korleis kan vi plassere Brattvåg i norgeshistoria – eller verdhistoria, for den del? Er det nokke som helst spesielt med B-vågen? Har vi en eigen dialekt, for eksempel? Når kjem den første Brattvåg-romanen? Og kan oppskrifta på Pedersen-brødet ENDELEG bli frigitt?

Sist, men ikkje minst: Kven bør få plass på Brattvågs første-ellever? Skal Bård Flem i tilfelle ta alle straffene?

Alt dette, og kanskje meir skal på plass FØR 100-årsdagen på den magiske datoen 11.11.11.

Altså har vi dårlig med tid. Men optimismen rår: Vi har vore i kontakt med gode krefter, og tør å vere storkjefta.

Advertisements

8 thoughts on “Brattvåg er svaret. Her kjem spørsmåla!

  1. Hei Tore. Du husker vel neppe meg, du var vel knapt født da jeg flytta fraq Brattvåg! Har passa brødrene dine. Din far og jeg er søskenbarn.
    Selvsagt er Bjarne-møren best! Jeg bodde jo bare et steinkast unna, men i mangel på den spiser jeg gjerne møren fra Odd.
    Brattvåg er spesiell, men mye er forandra siden jeg forlot bygda for MANGE ÅR siden. Vi hadde jo krig med pil og bue mellom inste- og ystevågen oppe på Åsen. Røyra var e3n fin måte å komme seg raskt opp til Synnalandsvatnet for å gå på skøyter. Jeg er så gammel at jeg husker vi fikk fri på skolen hver gang det skulle sjøsettes en båt fra de to båtbyggeriene. Tenk på all industrien oi den vesle bygda vår. Vi fikk vel Sunnmøres breiaste gate gjennom sentrum. Brødet var godt, men skulle heller hatt oppskrifta på svissrullen! Da jeg kom på besøk og Pedersenbutikken hadde lagt ned, sto jeg med tårer i øya. Dessverre er også Tennøbuda(barndomshjemmet til mora mi) lagt ned. Lottakjelleren (mitt barndomshjem) er borte, håper den er revet neste gang jeg kommer. Vi har mye å være stolte over!
    Bård kan sikkert ta straffer den dag i dag! jeg kan huske at Konrad Hildre som var keeper scora på utspark. Har ikke sett dei som har spilt dei siste 40 åra, men husker Bjarne Flem. Jan Lillestøl. Må nok overlate dette til den yngre generasjonen.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s